Lempeng Kelapa Hidangan Time Banjir...Itu lah maksud nye..mendalamkan?
Meh hakak hajar korang how to make Lempeng Kelapa Hidangan Time Banjir or LKHTB..Sebenarnye itu nama resipi.Iye?memang hobi saye menamakan resipi panjang lebar.
Nama je dah menggiurkan kan?Baha-bahan yang di perlukan adalah seperti di bawah:
Tepung gandum
Kelapa parut
Gula
Garam
Air
Cara-caranya:
Campurkan semua bahan hingga membentuk adunan yang tidak terlalu cair and tidak terlalu pekat.Jangan keterlaluan la ,macam kita berpakaian.Tak keterlaluan seksi nye.(Sambung masak!)ok..
Setelah itu,panaskan sejemput minyak dalam kuali,dan masukkan sedikit bancuhan tepung dan ratakan.(Tanye mak atau nenek kalau tahap kebangangan terhadap masak is maksima)maaf.
Kemudian goreng sehingga masak dan angkat.Hidangkan dengan gula merah atau sambal tumis.Peh!!
aksi semasa menikmati lempeng.Eh,tak..ni kat hotel 4 bintang..(motif-menunjuk,sila cakap saye jakun 4 kali) |
boleh lah try nanti...hehehe
ReplyDelete