Belaan ku

Thursday, February 10, 2011

Asam pedas madu tiga

Waktu lunch saye hari ni ceria dengan kehadiran si propa Hana Suzana Ramlee.Beliau pernah saya fofulerkan dalam entry saya yang lepas-lepas pasal wajahnya yang saling tak tumpah macam penyanyi bintang RTM,si Eyeja Arshad.Tak caye?korang klik dan renung-renungkan.cepatlah KLIK SINI!!

with Hana Propa

Tetiba tengah makan tadi,ade plak orang datang nak mintak autograf kat dia..Ececey,ni memang propa.......

So,kami berfikir macam nak mati nak makan kat mana coz semua tempat kat Kulai ni kami pernah tempuh.Pantang ada orang kata "sana sedap..".terus serbu.Sampai pernah sekali tu saye ngan kengkawan saye terserbu tempat yang tengah buat opening untuk restorannya.Tanpa usul periksa we all masuk,makan dengan muka selamba.

Bila panggil waitress suruh kira,"Its freeeeeeeeeeeeeee,sebab hari ni kami buat launching".Adoi,malu tak terkata....Patut la kitorang heran tengok orang datang nak makan sume bersalam ngan 2 ekor mamat kat depan pintu tu.Ingat sape,rupenya tu lah boss restoran tu.Kitorang yang dah segan ni buat-buat dek and cakap time kasih je lah.Hahaha..Rindu kat si Chicky and Salleh.Nak mtengok  muka tak malu Chicky?Moh berkenalan ngan dia..Si Chicky

Berbalik kat Asam Pedas Madu Tiga ni..Nama nya di ambil sempena tokey dia yang kawin tiga.Simple kan?
Masakan not bad,hygiene,parking pun senang,tukang amik oder senyum dan redup.Cukup la pakej kan,nak ape lagi.Cuma wifi takde.>O<

Yang penting,ikan fresh.Air kelapa dia special.Kelapa pandan.Yup,memang sedap.Untuk korang yang berada di Kulaijaya jangan segan-segan singgah k.Area berdekatan Tesco Kulai sebelah kanan menuju ke Tol Kulai.Yang penting ade mamat jual durian kat tepi jalan ...

Tada...

Air kelapa pandan yang enak dong

 asam pedas yang terletak rupa paras


macam kat penang,sume ade papadom.kenapa tak mamadom?

taugeh goreng

Menunya memang cuma asam pedas.Lauk pulak korang boleh mintak nak telur dadar ke,ape ke.Sayur pulak akan diberitahu piihan ape yang ada pada hari tersebut.Ringkas kan?Tak la kelabu mata  nak pilih.

Ni tengok pulak suasana kat sane,takde la ala-ala seaside,tapi syahdu gak la time makan.Huhu...

yang penting lantai bersih

ade bendera wane wani tau

Hana propa nak jadi no 4

ini la Hana Propa tu


haniza berbudi bahasa



bukti tau!

bahagia je pakcik Yunus ni

Selesai makan,kitorang nak cuci-cuci mata.Malas pikir kerja.

Sekian

3 comments:

  1. HAHAHA(urup bsar mnunjuk kn ketawe besar)

    ReplyDelete
  2. haha..makan tak ingat dunia mase tu kan?salleh mane skrg?

    ReplyDelete